Fontosabb mérföldkövek

img_6911A Budapesti Divatiskola  (korábban Rosemari Divatiskola), divat-stílustervező szakán végeztem 2000-ben. Ezen a vonalon haladva, húszas éveimben a divatszakmában a kreatív művészetek játszották főszerepet. Később a jóga világában való elmélyülés útján, az oktatás és a pedagógia töltötte ki mindennapjaimat.

A szellemi útkeresés, önmegvalósítás útjára lépve a jóga ösvényén indultam el.

2010 óta tartok jóga foglalkozásokat és különböző tanfolyamokat gyerekeknek és felnőtteknek.

Az International Wellness Institute és a Mandala Jógastúdiók közös szervezésében végeztem a sportedzői és gerincjóga oktatói kurzust. A jógaoktató képzésen a jóga modern és tradicionális megismerése mellett betekintést nyertem többek közt a wellness-fittness területeibe és az anatómia tudományába, mint sportedző.

Sok évig foglalkoztam kreatív művészetekkel, pedagógia tanulmányaimat pedig gyermekinformatika szakon végeztem. Ezen kívül tanultam gyógypedagógiát, fizikai- és sportrekreációt is. Tanítói munkám során a kezdetektől alkalmazom a jóga eszközeit, a gyerekjóga óráimon pedig a korosztályról tanult és a tanítás során szerzett ismereteimet.

Szerencsésnek tartom magam, hogy a gyerekjóga iskolai oktatása mellett, az örökségként kapott kincsünket, a néptáncot is oktathatom a kicsiknek. Jelenleg szenvedélyesen kutatom a kortárs irodalom és az olvasóvá nevelés kapcsolatát, annak pszichológiai hatásait, elsősorban spontán személyiség formáló hatását.

Közel áll hozzám az ájurvéda ősi tudománya is. Úgy érzem, annak értékei kiváló alternatívája lehet a modern gyógyászatnak is és a testi-lelki egészség megőrzésében. Érdeklődésem egy nagyszerű intézmény felé vezetett: 2013-ban a Tan kapuja Buddhista Főiskola szervezésében, Mireisz László – Buddhizmus és ájurvéda előadássorozatán vettem részt.

Ezen intézmény falai közt nagy hatást gyakorolt rám egy Argentínában született théraváda buddhista szerzetes tanítása, a Buddhist Summer School-on. Tiszteletreméltó Bhikkhu Nandisena (Angel Oscar Valentinuzzi) a Dhamma Vihara kolostor (Mexikó) apátja, valamint spirituális igazgatója a mexikói théraváda buddhisták szervezetének.

Buddhista vagyok, hobbim a kertészkedés és a gasztronómia. Szeretek új helyeket, kultúrákat megismerni, utazni és olvasni. Életfilozófiám része az élet praktikus és célszerű megközelítése, a misztikummentes és racionális tudásalapú szemlélet. A mindennapokban a harmóniára, az erőszakmentességre törekszem.

A gyerekek közt a humor és a pozitív hozzáállás elengedhetetlen, a magánéletben pedig kihagyhatatlan. Férjemmel és kislányunkkal Indrával, egy vidéki nagyváros csendes részén élünk. Számomra természet közelsége, a csend és a nyugalom mostanra nélkülözhetetlenné vált.

Üdvözöl,

Bódor Emőke