Fontosabb mérföldkövek

img_6911Húszas éveimben a divatszakmában, a kreatív művészetek játszották főszerepet. Később a jóga világában való elmélyülés útján, az oktatás és a pedagógia töltötte ki mindennapjaimat.

Az International Wellness Institute és a Mandala Jógastúdiók közös szervezésében végeztem a sportedzői és gerincjóga oktatói kurzust. 2010 óta tartok jóga foglalkozásokat és különböző tanfolyamokat gyerekeknek és felnőtteknek.

Pedagógia tanulmányaimat, gyermekinformatika szakon végeztem. Tanultam gyógypedagógiát, fizikai- és sportrekreációt is. Tanítói munkám során a kezdetektől alkalmazom a jóga eszközeit, a gyerekjóga óráimon pedig a korosztályról tanult és a tanítás során szerzett ismereteimet.

Közel áll hozzám az ájurvéda ősi tudománya is. Úgy érzem, annak értékei kiváló alternatívája lehet a modern gyógyászatnak is és a testi-lelki egészség megőrzésében. Érdeklődésem egy nagyszerű intézmény felé vezetett: 2013-ban a Tan kapuja Buddhista Főiskola szervezésében, Mireisz László – Buddhizmus és ájurvéda előadássorozatán vettem részt.

Ezen intézmény falai közt nagy hatást gyakorolt rám egy Argentínában született théraváda buddhista szerzetes tanítása, a Buddhist Summer School-on. Bhikkhu Nandisena (Angel Oscar Valentinuzzi) a Dhamma Vihara kolostor (Mexikó) apátja, valamint spirituális igazgatója a mexikói théraváda buddhisták szervezetének.

Régóta kutatom a kortárs irodalom és az olvasóvá nevelés kapcsolatát, annak pszichológiai hatásait, elsősorban spontán személyiség formáló hatását.

Boldog vagyok, hogy  a gyerekfoglalkozásaimat, akár a gyerekjóga óráimat is, élménydúsabbá tehetem a tanítói képzésem során tanult fejlődéslélektanon túl a különböző módszertani ismereteket alkalmazva. Ilyen a báb és dráma, vagy a néptánc és népi játék oktatásának ismerete.

2019-től tartok az önbizalom és bizalomépítő szelíd nevelésről előadásokat. Amire büszke vagyok, hogy a témában megjelent egy szakmai írásom, a WMN magazin oldalán. Itt olvashatod!

Foglalkozásaim jellegzetességeiről, saját módszereimről, bővebben itt tájékozódhatsz:

Szelíd nevelés – teljes módszer szülőknek

Szelíd harcos mesterprogram – iskoláskorú gyerekeknek