Pozitív társadalmi hatást remélve alkottam meg, a “Szelíd harcos gyerekjóga és meditációs programot”. A gyerekek számára a “harcos” szó varázserejű, hisz izgalmasnak tartják, hogy bátor és erős harcossá válhatnak.

A program iskolai keretek között is végezhető. A jóga és a buddhista meditáció eszközrendszeréből összeállított játékos gyakorlatsorok támogatják a gyerekek fizikai és lelki egészségét.

A program nagy hangsúlyt fektet az egymás iránti tisztelet és empátia elmélyítésére, mely biztos alap egy iskolai közösség mindennapi életében. A program gyerekjóga foglalkozásokon is eredményesen használható.

Önbecsülés, küzdőképesség, érzelmi intelligencia

A mai világban gyakran hallunk a mentális és érzelmi egyensúlyt célzó üzenetekről. Nem véletlen. Egyre nő a szorongás és a depresszió, nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek körében is. Jó hír, hogy egy sor olyan konkrét szokás és gyakorlat létezik, amely védelmet nyújt a stressz ellen.

A meditáció gyakorlásakor, az elménket mindig visszavezetjük a jelenhez, mivel az elme csapongani szeret és mindig tele van gondolatokkal. A meditáció nem az elme kiürítéséről szól. Az elmének a gondolkodás a feladata, ezért a gondolatokat nem tudjuk megállítani. Az elménket, a figyelmünket más-más tényezőkre irányíthatjuk. Ilyen a légzés, egy gondolat, az érzések, az érzékelés, a mozgás, az étkezés, egy kifejezés, vagy éppen egy hang.

A jóga a gyerekek számára is segítség abban, hogy elengedjék a mindennapos felgyülemlett feszültséget, ellazuljanak. Fejleszti a biztonságérzetüket és a magabiztosságot. Erősíti az immunrendszert, beindítja a test öngyógyító folyamatait.

A program során játékos módon ismerkednek meg a gyerekek a jógaászanákkal. Ezzel az érzelemközpontú mozgásformával, amely nem csupán a kicsik mozgásigényét elégíti ki, de fejleszti az érzelmi intelligenciát is. Segít megbirkózni a stresszel, a frusztrációval, a különféle feszültségekkel és az elfojtott érzelmekkel. Jól alkalmazható a memória és a figyelem fejlesztésére. Elősegíti a mozgásfejlődést és a testtudat kialakulását. Hozzájárul, hogy a legkisebbek is felfedezzék az érzelmeiket és azokat megtanulják kifejezni.

Ha kérdésed van, írj a bodor.eme@gmail.com email címre.

Vagy hívj a következő telefonszámon: 06303733277

De megtalálsz a Facebookon vagy az Instagramon is:

Facebook: @holddalalvo
Instagram: @holddalalvo

Részletesebben itt olvashatsz rólam.