Egy óvodai csoportban és osztályközösségben, vagy jógafoglalkozásokon, több különböző alkatú gyereket találunk, amelynek 15-20 százaléka szuperérzékeny gyerek. Ők azok, akik egy szituációban minden apró részletet megfigyelnek, és ezt az információt alaposan feldolgozzák, mielőtt cselekednének. Így aztán meglehetősen elmélkedő hajlamúak, intuitívak és kreatívak. Lelkiismeretesek, erős igazságérzetük van, s könnyen ráhangolódnak mások érzéseire. Meglátnak minden részletet, észreveszik az apró változásokat, és azt, hogy mi hiányzik a „képről”. Érzékenységük folytán viszont könnyen sebezhetőbbek.

Szívügyem a szuperérzékeny gyerekek közösségben való segítése. Tudomásom szerint, Magyarországon először kezdtem el a jóga és meditáció eszközével szuperérzékeny gyerekeket segíteni.

Hogy honnan ismered fel a szuperérzékeny gyerekeket és hogy hogyan kezeld az ilyen alkati sajátossággal születő gyerekeket közösségben, hogyan segítheted a gyerekjóga foglalkozásaidon?

Mindezekre adnak választ online workshopjaim. Pedagógiai szemszögből megközelítve a témát.

A workshopjaim hasznosak lehetnek pedagógusoknak és gyerekjóga oktatóknak.

Nem csak a pedagógusok, de a jógaoktatók is nagy kincset tartanak a kezükben ha ilyen típusú gyerek fordul hozzájuk, ugyanolyan kincset, mint amilyen a jóga, amit pont az ilyen típusú gyerekekre “szabtak”.

Bővebben itt olvashatsz a szuperérzékeny gyerekekről.

Ha kérdésed van, írj a bodor.eme@gmail.com email címre.

Vagy hívj a következő telefonszámon: 06303733277

De megtalálsz a Facebookon vagy az Instagramon is:

Facebook: @holddalalvo
Instagram: @holddalalvo

Részletesebben itt olvashatsz rólam.